Telefon donanım parçaları

Telefon ekranı kaç parçadan oluşur?

Telefon ekranları genel olarak 2 ana katmandan oluşur. Bu katmanlar halk arasında ön cam ve dokunmatik panel olarak bilinir. Bazı durumlarda sadece ön cam kırılırken, bazı durumlarda dokunmatik panel kırılıyor veyahut hem ön cam hem de dokunmatik panel kırılabiliyor.

Akıllı telefonlar içinde ne var?

Akıllı telefonlar değerli metal ve nadir elementlerle yüklüdür. Örneğin tipik bir iPhone 0,034 gr altın, 0,34 gr gümüş, 0,015 gr paladyum ve gramın binde biri kadar platin içerir. Ayrıca biraz daha ucuz olan alüminyum (25 gr) ve bakır (15 gr) da vardır.

Cep telefonu Nelerden Oluşur?

Altın, gümüş ve bakır başta olmak üzere akıllı telefonların içinde manyetik, fosforlu ve iletken özellikli pek çok nadir element de bulunuyor. Paladyum, alüminyum, platin, tungsten, kalay, kurşun, magnezyum, lityum ve potasyum telefonların içinde bulunan diğer metaller.

Telefonun beyni neresidir?

Anakart telefonun beyni görevini görür ve her telefonda farklı büyüklükte anakart bulunmaktadır.

Ocalı cam ne demek?

OCA (Optical Clear Adhesive ) Ekran İmalatında Fabrikalar tarafından Ekran İle Ön Cam veya Dokunmatik Panellerin Bütünleştirilmesinde (Birleştirilmesinde) Kullanılır.Firmamız Fabrikasyon Sistem olan OCA tekniğini kullanarak montaj yapıyoruz. (Bazı Firmalar bu İşlemi UV Jel ile yapmaktadır.

Telefonun ekranı kırılırsa ne olur?

Kırık Telefon Ekranı Tamiri Eğer ekranınız kırıldı fakat dokunmatiğiniz sorunsuz bir şekilde çalışıyor ise sadece ön cam değişimi yapılarak sorun kısa süre içerisinde çözülebilir. Fakat, ekran kırılmasıyla birlikte cihazın dokunmatik özelliği de zarar gördü ise hem ön cam hem de iç ekran değişimi yapılmaktadır.

Bir telefonun içinde neler var?

Sonuçta deneyde kullanılan cep telefonunun 33 g demir, 13 g silisyum, 7 g krom içerdiği belirlendi. Ayrıca cep telefonu 90 mg gümüş ve 36 mg altın da barındırıyor. Doğada nadir olarak bulunan elementlerden ise 900 mg tungsten, 70 mg kobalt, 70 mg molibden, 160 mg neodim ve 30 mg praseodim içeriyor.

Haberler

Çörek otu yağı sivilce tedavisi

Çörek otu yağı yüze sürülünce sivilcelerden kurtulmaya yardımcı olur. Çörek otu yağını sivilcelerden kurtulmak için şöyle kullanabilirsiniz; Her sabah aç karına 1 çay kaşığı çörek otu yağı için, ayrıca, akşam yatmadan önce temiz cilde masaj yaparak çörek otu yağını sürün. Çörek otu yağı cilde kaç günde bir sürülür? Başta yüz bölümü de olmak üzere birçok […]

Read More
Haberler

Ateş düşürücü soğuk algınlığı ilacı

Soğuk algınlığı hangi ilaç iyi gelir? Soğuk algınlığına ne iyi gelir? Nane-limon. Zencefilli bal. Tarçınlı ballı süt. Limonlu ıhlamur. C vitamini. Boğaz pastilleri. Ekinezya çayı Tavuk ve paça çorbası Jun 24, 2020 1 günde grip Nasıl Geçer? Gribin bir günde geçmesi için özellikle istirahat çok önemlidir. İstirahat etmeden grip hastalığının bir günde geçmesi olanaksız bir […]

Read More
Haberler

Dünyanın en güzel tavuğu

En pahali tavuk hangisi? Endonezya'nın Java adasında yetişen bu tavukların cinsi, Ayam Cemani. Ayam Cemani Endonezya dilinde "Kara Tavuk" demek. Tanesi 2500 Dolar olan bu tavuklar, dünyanın en pahalı tavuğu. En iyi tavuklar hangisi? 1-Ligorin Tavukları: Dünya üzerinde en önemli tavuk türlerinden biridir. Bu hayvanın yumurta verimi oldukça yüksektir. Ortalama yıllık 300 adet yumurta verebilen […]

Read More