Domates hastalıkları gözlem teşhis mücadele

Domateslere hastalık gelmemesi için ne yapmalı?

Meyve ve domates gövde hastalıkları arasında sayılan bu hastalık için etkin bir kimyasal mücadele yöntemi bulunmuyor. Temiz tohum kullanımı, seraların havalandırılması, hasta ekinleri imha edilmesi, ekim nöbeti yapılması önleme için tavsiye ediliyor.

Domateste kök çürüklüğü neden olur?

ENFEKSİYON KOŞULLARI Hastalık, tarla koşullarında, özellikle bulaşık ve nem tutan topraklarda, yağışlı ve serin giden yıllarda çok büyük tahribat yaparak, şaşırtılan fidelerin tümünün kök ve kökboğazlarının çürüyüp ölmesine neden olur.

Domateste mantar hastalığı nedir?

Fusarium oxysporum. Bu hastalık bitkinin yaprak saplarını etkileyerek kopmalarına neden olur. Diğer yapraklar sarı bir alır ve zamanla kuruyarak dökülür. Domateslerde meydana gelen Alternaria yaprak yanıklığı ürün kaybına neden olur.

Domates yaprakları neden sararır?

Domates yapraklarında kuruma; Birçok sebebe bağlı olarak kurur ve kıvrılmalar olmaktadır. Toprak yapısı, iklim koşulları, sulama ve gübreleme gibi etmenler neden olmaktadır. … Fidelerde ise hastalık kendini yaprak kök kısımlarında göstermeye başlamaktadır.

Domateste verimi artırmak için neler yapılmalıdır?

Domates verimini arttırmak için gübreleme yapmak gerekli olmaktadır. Bununla birlikte iklim, toprak isteği, sıcaklık, toprak hazırlığı, sulama, çapalama ve bakım işlemleri de verimi arttıran diğer yöntemler olmaktadır.

Domates dip çürümesi nasıl önlenir?

Dip çürüklüğüne karşı alınabilecek önlemler ise, toprağa kalsiyum verilerek artırılmaktadır. Kalsiyumlu gübreler olabildiğince erken verilmeli ya da geç kalınmış ise yapraktan uygulanması gerekmektedir. Domates dip çürümesi; toprak nemi dengede olması gerekmektedir. Çünkü, bu şekilde kalsiyum alımı düşmektedir.

Domateste solgunluk neden olur?

Hastalığın bitkilerde solgunluk yapmasının ana nedeni ise bitkinin ana damarlarında görülen enfeksiyon ve tıkanmalardır. Yapılan araştırmalara göre hastalık topraktaki bitki artıklarında 10 ay, kompostta 2 yıl ve toprakta 2.5-5 yıl arasında kalabilmektedir.

Yazılarımız

Ezan okuma kursu

Rast Makamı Ezan nasıl okunur? sabah ezanı: saba makamı, öğle ezanı: rast makamı ikindi ezanı: hicaz makamı. akşam ezanı: segâh ve nadiren evic ve rast makamları, yatsı ezanı: uşşak ve hicaz veya nadiren rast makamları ile okunur. cenazeler için ve cuma öncesi okunan salâ ise hüseynî makamda okunur. Kısa Ezan nasıl okunur? Ezanın okunuşu şöyledir; […]

Read More
Yazılarımız

20lik diş çekiminden sonra yemek

Diş çekiminden 2 saat sonrasına kadar hiçbir şey yenmemelidir. 2 saat sonra ılık yiyecek ve içecekler tüketilebilir. Çekimden sonraki 24 saat boyunca sigara içilmemelidir. Zor çekimlerde genellikle; çekim işleminin gerçekleştiği günün gecesinde geç saatte ve yüksek bir yastıkta yatılması önerilir.10-Jul-2019 Diş çekiminden kaç gün sonra normal yemek yenir? Normal bir diş çekimi sonrasında hastanın en […]

Read More
Yazılarımız

Berat kandili mübarek olsun sözleri

Berat kandiliniz mübarek olsun. Allah'ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiride an bu gece. Hayırlı kandiller. Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun.Apr 7, 2020 Berat Kandili Mesajları 2021 ne zaman? Berat kandili […]

Read More