Zeytinyağlı domates dolması nasıl yapılır?
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Hazırladığınız domates püresini ilave edip birkaç dakika kavurun. Pirinç, taze soğan, maydanoz, kuşüzümü, dolmalık fıstık, yenibahar, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip orta ateşte suyunu çekinceye dek pişirin.
Domatesli biber dolması nasıl yapılır?
Dolmaların iç harcını hazırlamak için bayat ekmek dilimlerinin kabuklarını ayırıp içlerini ıslatın ve sıkın. Bir yoğurma kabında kıymayı, domateslerin içlerini ve tuzu karıştırın. Domates ve biberleri bu harçla doldurun. İçlerinin taşmaması için ayırdığınız biber ve domates parçalarını kapak gibi kapatın.
Domates Dolması nerenin yemeği?
Dolma, Balkan, Güney Kafkasya, Orta Asya, Akdeniz, Ege ve Orta Doğu mutfaklarında yeri olan bir yemek çeşididir. Biber, domates, soğan, patlıcan ve kabak gibi sebzelerden yapılmaktadır. 2017 yılında Azerbaycan'ın "Dolma yapımı ve paylaşımı geleneği" UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerine dahil edilmiştir.
Domates içinde yumurta nasıl yapılır?
Yumurtaları bir kaseye kırın, rendelenmiş kaşarı ekleyin. Tuzu ve baharatları da ekleyip karıştırın. Domateslerin içlerini ve dışlarını zeytinyağı ile hafif yağlayın. Karışımı domateslerin içine paylaştırıp 180 derecelik ısıtılmış fırında 15-20 dk arası pişirin.
1 domates dolması kaç kalori?
Domates Dolması (1 adet) içinde 143 kadar kalori mevcut.
Kıymalı Biber Dolması harcı nasıl yapılır?
Soğanları minik bir şekilde küp küp doğrayarak geniş bir kaseye alın. Sarımsağı ve domatesi aynı kase içerisine rendeleyin. Pirinçleri nişastası çıkana dek güzelce yıkayın ve suyunu süzerek kaseye ekleyin. Kıymayı, 1 yemek kaşığı salçayı, 1/2 çay bardağı zeytinyağını ve tüm baharatları kaseye ekleyin.
Kırmızı biber dolması nasıl yapılır?
Domatesten kapak yaparak dolmaların ağızlarını örtün. 1 yemek kaşığı salça ile 2 su bardağı suyu eklediğiniz tencereye dolmaları dizin. Önce hızlı ateşte kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı yavaşa alın.Dolmaları pişirin.