Araç vergi borcu sorgulama plakadan

Araç vergi borcu nasıl öğrenilir?

Araç Mtv Borç Sorgulama Mtv borcunuz var ise borcunuzu Gelir İdaresi Başkanlığının web sitesinden araç vergi borcu sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz. Önceki dönemlerden ödemeyi ertelediğiniz ya da unuttuğunuz Mtv borçlarınızı internet üzerinden ödeyebilmek de oldukça hızlı ve kolaydır.

Aracimin borcu var mi?

Aracın plakasına yazılan borçları öğrenebilmek için satıcının e-Devlet hesabı ile Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama sayfasına girmesi yeterlidir. Sorgulama sonucunda aracın plakasına yazılmış ve ödenmemiş cezaları görebilirsiniz.

Araç MTV Sorgulama nereden yapılır?

E-devlet üzerinden kişinin üstüne kayıtlı olarak araç bilgileri çıkarılıp mtv durumlarına bakılabilir. Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı resmî sitesi üzerinden araca ait ruhsat bilgileriyle sorgulama gerçekleştirilir.

Motorlu taşıtlar vergisi ne kadar oldu?

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karara göre otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları grubunda 2022 yılında en yüksek MTV 62 bin 633 lira olurken en düşük MTV ise 136.25 lira olarak belirlendi. MTV son ödeme tarihi ise 31 Ocak olacak.

MTV borç sorgulama nasıl yapılır?

Araç sahipleri 2021 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi ilk taksidini, GİB Mobil uygulamasını (IOS ve Android) kullanarak, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında (www.gib.gov.tr) yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümüne 02:00-22:00 saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ve banka kartı ile, anlaşmalı …

Noterde aracın borcu çıkar mı?

Herhangi bir belgenin yanlış ya da eksik olması durumunda satış gerçekleşmez. Vergi borcu, trafik cezası ya da ipotek gibi araç satışına engel bir durum olup olmadığı kontrol edilir. Satışa engel bir durum bulunmuyorsa satış sözleşmesi, noter görevlileri tarafından hazırlanıp satıcıya ve alıcıya sunulur.

Trafik cezasının ne olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Adınıza kayıtlı bir trafik cezanız olup olmadığını öğrenmek için emniyet müdürlüğüne gidebileceğiniz gibi bu işleminizi online olarak da gerçekleştirebilirsiniz. “Plakadan ceza sorgulama'' yaparak veya T.C. kimlik numaranız, vergi numaranız üzerinden ceza durumunuzu öğrenebilirsiniz.

Uzman Not Defteri

Ehliyet sınavı hakkında bilgi

Yeni getirilen uygulamalarla birlikte ehliyet sınavı soruları toplam 50 sorudan oluşuyor. Bunların 12 tanesi ilk yardım, 23 tanesi trafik, 9 tanesi motor ve 6 tanesi trafik adabı alanlarında oluyor. … Bu bilgiyi size sürücü kursları sınava giriş belgenizi onaylarken veriyor. Bu belge olmadan sınava girmeniz mümkün değil.Mar 1, 2019 Ehliyet sınavı yazılı mı? Ehliyet sınavları […]

Read More
Uzman Not Defteri

Aile mahkemesi vekalet ücreti

2022 Boşanma Davası Vekalet Ücreti Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'nde (AAÜT) Aile mahkemeleri için ayrıca bir ücret belirtilmemiştir. Ancak "Asliye Mahkemelerinde takip edilen davalar için" alt sınır 2022 yılında 5.100,00 TL olarak belirlenmiştir.22 Nov 2021 Boşanma harcı ne kadar 2022? Boşanma davası masrafı 2022 yılı için 600-700 TL arası değişmektedir. Bu miktar dava açarken ödenen harç […]

Read More
Uzman Not Defteri

Her yerde sen dizisindeki tatil yeri

Yeniköy'deki Dr. Muvaffak Gönen Yalısı'nda çekilen Firuze ve Leyla'nın sahnelerindeki ev, güzelliği ve detaylarında kaybolmak isteyeceğiniz dizaynı ile izleyicisini büyülüyor.20-Nov-2019 Sen Çal Kapımı nerede çekiliyor 2 sezon? Yapımını MF Yapım'ın üstlendiği, yönetmen koltuğunda Altan Dönmez'in oturduğu ve senaryosunu Ayşe Üner Kutlu'nun kaleme aldığı “Sen Çal Kapımı” dizisinin ekibi, geçtiğimiz haftalarda çekimler için Antalya'ya gitti. Sen […]

Read More